hairstyle.com.pl

Modne Fryzury

Portal dystrybucja kosmetyków profesjonalnych



Opis Pozycji:
Używany w preparatach kosmetycznych do pielęgnacji skóry trądzikowej, .... , w preparatach do pielęgnacji suchych włosów i suchej skóry głowy. ...artdzi


Ostatnia aktualizacja:
2008-03-13
bardzo cenionym tłuszczem zwierzęcym jest olej z emu, strusia australijskiego Domaius novuehollandiae. Rdzenni mieszkańcy Australii Aborygeni używają tłuszczu emu już od tysięcy lat, aby chronić skórę przed promieniowaniem UV i zmiękczać ją oraz załagodzić bóle mięśniowe i stawów, oraz stany zapalne skóry. Aktualnie strusie są hodowane na specjalnych farmach, gdzie karmione są paszą niezawierającą pestycydów, insektycydów i enetlmintówlekarstw używanych, by zniszczyć pasożyty układu pokarmowego. Wysoką zawartość kwasu oleinowego i linolowego sprawia, że olej z emu jest świetnym surowcem do produkcji kremów przeciwzmarszczkowych, produktów do kąpieli, żeli pod prysznic, szamponów i mydeł medycznych. Kwas linolowy korzystnie wpływa na opuchnięcia, sztywność i stany zapalne stawów. Surowiec ten jest także gorąco polecany w przypadku wszelkiego typu oparzeń, ran i innych uszkodzeń skóry. Olej z emu nawilża skórę, przeciwdziała powstawaniu zmarszczek i chroni przed niekorzystnym wpływem...


Zobacz także:
Heder Strona główna
EDUKAN Szkoły wyższe, policealne, językowe, kosmetyczne ...
Twój Salon kosmetyczny fryzjer, solarium, studio paznokcia ...
SPAAPHRODITE Historia i współczesność



organizacja imprez | wypożyczalnia aut Warszawa | Międzynarodowy transport zwłok | laptopy | narty | Docieplenia mieszkań | aparaty cyfrowe | strony www warszawa | kserokopiarki | krav maga | żarówki | samochody do wynajęcia
Hotele Rąbień AB drzwi fotografie Porcelana yerba
Faktura proforma Hutnik Kraków Gry Śmieszne Program do wystawiania faktur Filmy
Zdrowe odchudzanie Teksty piosenek sypialnia media generacja